İletişim

  • Şabaniye Mah. İpekyolu Blv. No:169/G Edremit/VAN
  • info@vanresamutfak.com
  • 0432 504 15 71

Hafele ile 7 Adımda Mutfakta Kusursuz Düzen

Evin kalbi mutfakta atar. İçinden yükselen mis gibi yemek kokularıyla, yemeğe eşlik eden aile ve dost sohbetleriyle; bazen en telaşlı, bazen de en tatlı zamanların mekanıdır. Mutfağınızda bir yenilemeye gitmek veya mutfağınızı daha işlevsel hale getirmek için düzenlemek ilk başta korkutucu gelebilir ancak gözünüz korkmasın! Bu süreci doğru adımlarla planlayarak mutfak keyfinizi katlayabilir ve uzun ömürlü kullanım imkanı sunan bir mutfak düzeni  sağlayabilirsiniz.

1) Önce  Stilinizi  Belirleyin

Bir klasik sever misiniz yoksa modernlikten vazgeçemeyenlerden mi? Bu karar mutfağınızın tasarımında çok önemli. Aksesuar ve donanımların renk ve stillerini de buna göre seçebilirsiniz. İster gözle görünür aksesuarlar olsun ister işlevsel mekanizmalar olsun, mutfaklar için her zevke uygun çözümler mevcut. Burada bir iç mimardan veya mutfak üreticisinden alacağınız tavsiye, fikirleriniz ya da ilhamınızla birleşerek mutfağınızı güzel ve işlevsel hâle getirmeye yardımcı olur. Mevcut mutfağınızı küçük dokunuşlarla da stilinize uygun hale getirebilirsiniz. Bunun için mobilya kulplarınızı yenileyebilir, mutfak düzeni  sağlayan ürünleri stilinize uygun seçebilirsiniz.

2) Depolama İhtiyaçlarınızın Listesini Çıkarın

Mutfağın genel tarzı ortaya çıktıysa artık işlevsel adımlara geçebiliriz. Evin nüfusu, yemek pişirme ve misafir ağırlama sıklığınıza göre ne kadar bir depolama alanına ihtiyacınız olduğunu aşağı yukarı kestirebilirsiniz.
Unutmayın, mutfak depolama alanları konusunda ne kadar doğru karar verirseniz mutfakta geçen vakti o kadar kıymetli kılarsınız.



Eğilip bükülmeden alt dolaplardaki tencerelere ulaşabilmek, hoplayıp zıplamadan üst dolaplardaki eşyaları alabilmek, çizilmesi muhtemel mutfak eşyalarını iç içe koymadan düzenli bir şekilde yerleştirebilmek mutfaktaki altın kurallardandır. Özellikle hamile kadınlar, ileri yaşta veya ortopedik sıkıntılar yaşayan kişiler için konforlu bir mutfağın önemi paha biçilemez. Bu nedenle mevcut ve almayı planladığınız mutfak eşyalarınızın bir listesini çıkartıp ne kadarlık bir depolama alanına ihtiyacınız olduğunu tespit edebilirsiniz.

3) Köşe Kiler Sistemleri ile Daha Fazla Depolama Alanı Yaratın

İyi bir mutfak dolabı düzeni nasıl olmalı sorusunun aslında tek bir yanıtı yok. Burada belirleyici olan mutfağınızın tipi. Eğer L tipi bir mutfağınız varsa köşede kalan alanın altını değerlendirmek çok önemli. Burada köşe kiler sistemleri devreye giriyor ve uzanması zor olduğu için genellikle kör kalan alanları verimli mutfak depolama alanlarına dönüştürüyor.
Birbirinden bağımsız çalışan iki raflı setler veya sabit raf üzerine monte edilebilir sepetler şeklinde bulunabilen bu ürünler, özellikle büyük tencere ve tavalar için mükemmel bir depolama alanı yaratıyor. İçeriden dışarıya yumuşak ve sessizce açılıp kapanan köşe kiler sistemleri, kaydırmaz tabanları sayesine içindeki eşyaları sarsmıyor ve devirmiyor.

4) Büyük  Bir  Aileyseniz  Boy Kiler  Sistemlerine Göz Atın

Kalabalık nüfuslu veya bol misafirli evlerde mutfakta her gün bir şeyler pişer, yıkanır ve depolanır. Yalnızca günlük yemekler değil; kış için yapılan hazırlıklar, kalabalık misafir yemekleri, özel gün kutlamaları derken mutfak evin tam da merkezinde yer alır. Mutfağı bu kadar yoğun kullanılan bir evin kuru gıdası, salçası, sosu, unu, yağı yani kilerlik ürünü de çok olur.
Tam da bu tür mutfaklar için farklı genişliklerdeki boy kiler sistemleri imdada yetişiyor. Dolap kapağıyla senkronize açılarak raylı sistemle öne çıkan veya kapağa monte raflar şeklinde farklı çeşitleri bulunan boy kiler sistemleri büyük ailelerin kurtarıcısı.

5) Üst Kiler Sistemleri ile Konforunuzdan Taviz Vermeyin

Tezgah üstünde kalan raflı mutfak dolaplarının özellikle ikinci ve üçüncü katlarına ulaşmak herkes için kolay olmayabilir. Bu alanlar genellikle tabure veya sandalye desteğiyle kullanılır ve bu da pek konforlu sayılmaz. Ancak yukarıdan aşağıya çekilebilen veya 360 derece dönebilen üst kiler sistemleri ile bu alanları akıllıca değerlendirmek ve konforlu kullanmak mümkün.
Özellikle paketli gıdaları, kahve hazırlama setlerini, sık kullanılan küçük mutfak eşyalarını depolamak için hoplayıp zıplamadan üst rafları önünüze getiren üst kiler sistemlerini tavsiye ederiz.


 

6) Mutfaktaki En Büyük Yardımcınız Alt Kiler Sistemleri

Tezgah altları, mutfak depolama alanları  içindeki en kritik bölümlerden biri. Eviye altı ve çekmeceler dışında kalan bölümlerin ihtiyaçlar doğrultusunda doğru kullanılması günlük hayatı oldukça kolaylaştırır.
Mutfakta en sık kullanılan malzemelerin el altında olması, tezgah altının raylı bir sistemle tamamen dışarı çıkması, her şeyin ihtiyaca göre organize edildiği bir mutfak düzeni tezgah altı kiler sistemleri ile mümkün. 15 cm’den 80 cm’e kadar farklı genişliklerde bulunabilecek bu sistemler yumuşak ve sessiz açılıp kapanma özellikleri, kaydırmaz tabanları ve taşıma kapasiteleriyle mutfaktaki en büyük yardımcılarınız olabilir.

7) Tepsiler ve Şişeler için Akılcı Çözümler

Son olarak 15 cm genişliğindeki alanlar için oldukça pratik iki çözümden bahsetmek istiyoruz. Bir tanesi tepsileri buzdolabı üstlerinde kalmaktan kurtaran tepsilik. Özellikle fırın yanında konumlandırıldığında yedek fırın tepsisi için kullanılabilecek bu raylı sistem, günlük tepsileriniz için de ideal bir çözüm.
Bir diğeri de sos, sirke, yağ gibi şişeleri eviye altı dolabında çöp kutusu veya deterjan yanında durmaktan kurtaran şişelik. İki sepetli ve kaydırmaz tabanlı bu ürünler şişelere özel, şık ve pratik bir çözüm.

Van Resa Mutfak olarak, tasarım projelerimizde Van Resa Mutfak ve Hafele iş birliğiyle mükemmel  çözümler sunuyoruz. Bizimle çalışmak için iletişime geçebilir ya da Van Resa Mutfak mağazamızı ziyaret edebilirsiniz